teisipäev, 4. mai 2010

Krt, jälle poliitika

Eile õhtul esines peaminister uue kompromissettepanekuga, mis muuhulgas sisaldab erakorralisi valimisi novembri keskel ja muud pudi-padi. Muuhulgas ka selget ähvardust, et kui punasärgid sellega ei nõustu, siis edasi toimub veenmine tankide kaasabil. Kohalikud vaatlejad arvavad, et põhimõtteliselt jäädakse nõusse, kuna demonstrantide hulk on viimasel ajal nördimapanevalt kahanenud. Põhjuseks ilmselt muuhulgas ka sel aastal pisut varavõitu alanud vihmaperiood. Vihm ei tähenda siinkandis mitte õrna sabinat akna taga, vaid umbes sellist olukorda nagu oleks vanajumala ujumisbasseinil ootamatult põhi alt kadunud. Ei ole kõige mugavam sel ajal tänaval elada, nagu paljud punasärgid juba kaks kuud on teinud. Seepärast arvatakse, et põhimõtteliselt võetakse ettepanek vastu ja protestiaktsioon lõpeb lähipäevil. Sobib mulle, kuna mul on laupäevaks Bangkoki pilet. Otsustasin nimelt enne kojupöördumist paar päeva jälle linnaeluga kohaneda, muidu jään veel Tallinna lennujaamas takso alla, maakas sihuke nagu ma praegu olen :)
Arvatavasti üritavad punased saavutada kompromissi, et nende juhid saavad poliitilise puutumatuse. Väga raske on seda siiski ette kujutada, kuna pahandus on tehtud ja kahju sündinud. Keegi peab vastutama. Aga elame-näeme.
 Nii, keegi läheb nüüd varjupaika!

1 kommentaar:

  1. Siinne poliitika tänases (7.05) Delfis:
    Seoses eeldatava sõidunõudluse kasvuga suurendab Tallinn pühapäeval,Suure Isamaasõja lõpupäeval ühistranspordiliinide veovõimet ning paneb pronkssõduri juurde sõitma eribussi.
    Pühapäeval avatakse ajutine bussiliin nr 42, mis sõidab marsruudil Autobussijaam — Juhkentali kella 9:51-18:00 ja väljub keskmiselt kolm korda tunnis.

    VastaKustuta